Publicat de: regiuneaoltenia | iunie 7, 2010

Alin Mitrică, parafrazat: dacă aveam descentralizare, ne luam mai bine la trântă cu criza

Alin Mitrica

Administratorul public al judeţului Dolj, Alin Mitrică, şi vicepreşedinte al PSD Craiova şi secretar al PSD Dolj, a suportat, astăzi, cu stoicism temperaturile ridicate din studioul Regiunea Oltenia, spre deosebire de gazda sa.

Ei bine, el a făcut o scurtă demonstraţie despre cât de prost este organizată administraţia în România, vorbind şi despre percepţia greşită asupra salariilor bugetarilor. „60 din cei 150 de angajaţi ai CJ Dolj au sub 1000 de lei salariul”, a spus el, recunoscând în acelaşi timp că de la 1 ianuarie 2010 salariile din Consiliu au scăzut, în medie, cu 50 la sută.

Tot întrebându-l despre regionalizare, criză, descentralizare, Alin Mitrică a spus în cele din urmă, că, dacă în România ar fi existat o reală descentralizare, ţara ar fi trecut mai uşor prin criză. Tind să fiu de acord cu el, deşi e un scenariu destul de riscant.

În acelaşi timp trebuie să recunoaştem şi că principiul subsidiarităţii – decizia cât mai aproape de cetăţean, este unul dintre preferatele Uniunii Europene, cel puţin la nivel teoretic.

Sub titlul „Criza nu e în meniul C.J.”, am discutat despre măririle salariale ale angajaţilor Consiliului, care încă aşteaptă o viză de legalitate din partea Prefecturii Dolj, dar şi despre proiectele cu finanţare europeană care menţin investiţiile Consiliului la un nivel onorabil.


Lasă un comentariu

Categorii